Taiteesta Tulosta

Taiteesta Tulosta on Euroopan sosiaalirahaston ja ELY- keskuksen rahoittama hanke, jossa parannetaan esittävän taiteen ammattilaisten työelämämahdollisuuksia opastamalla heitä yrittäjyyteen. Hankkeeseen osallistujille järjestetään ilmainen yrityshautomo, jossa heidän kanssaan käydään läpi kaikki yrittäjyyteen liittyvät tärkeimmät seikat, sekät esittävän taiteen erityispiirteet liiketoimintana. Hankkeen päättyessä tavoitteena on synnyttää monia uusia esittävän taiteen yrityksiä ja parantaa olennaisesti taiteilijoiden työllistymistä. Hanketta koordinoi Tuotantotalo Turpatalli ja kouluttajina ovat sekä esittävän taiteen, että yrittämisen rautaiset ammattilaiset. Hankkeessa yhteistyössä ja luennoitsijoina ovat mm. seuraavat tahot ja henkilöt: Business Savo, Osuuskunta PPT, Jaana Lehikoinen- Tilitoimisto Marjanneli ky, Säästöpankki, Finnvera, Lähitapiola, TE-palvelut, Business Finland, Ely- keskus, Harri Kontturi- Lakimies, Jouni Ortju- Laatukoulutus, Savon yrittäjät, Ville Haapasalo- kalastus TV, Janne Kataja- Hihhihhii Oy, Salima Peippo- Art Move Store Oy

Kaikki esittävän taiteen ammattikoulutuksessa olleet alan ammattilaiset, taikka parhaillaan koulutuksessa olevat, voivat hakea mukaan hankkeeseen. Yrityshautomo on osallistujilleen ilmainen. Suurin osa opetuksesta tapahtuu etänä vallitsevan koronatilanteen takia, joten mukaan on mahdollisuus ilmoittautua kauempaakin.

 

Hakeminen onnistuu vastaamalla oheiseen kyselyyn. Kyselyn kiitossivulla olevasta linkistä on mahdollista ilmoittautua ilmaiseen yrityshautomoon, joka alkaa alkusyksystä 2020 ja jatkuu vuoden 2020 loppuun saakka. Kysely liittyy lopputyöhön Humanistisesta ammattikorkeakoulusta jossa tutkitaan taiteilijoiden yrittäjyysasenteita, osaamista ja kokemuksia. 

Kysely

Linkki hankkeen vierailusta TE- toimiston Messi- live lähetyksessä:

Taiteesta toimeentuloa yrittäjänä- keskustelua Messi Livessä

Savon Sanomat 28.6.2020:

IMG_1765.jpg
IMG_1767_edited.jpg
VipuvoimaaEU_2014_2020_rgb.png
EU_ESR_FI_vertical_20mm_rgb.png
ELY_LA01_Logo___FI_B3___RGB.png
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon